U kunt online kamers boeken als u een branchecode hebt: IATA/TIDS/CLIA/TRUE. Uw code geeft u toegang tot de beste beschikbare tarieven: er wordt aangegeven of het tarief recht geeft op commissie of niet.
Als u geen IATA-/TIDS-/CLIA-/TRUE-code hebt, kunt u een RT-code aanvragen.
Dit is een interne code van Accor, die speciaal voor uw bureau wordt gedefinieerd zodat u online kunt boeken onder dezelfde voorwaarden als IATA-/TIDS-/-CLIA-/TRUE-agenten.
Ja, all.accor.com garandeert u de beste dagtarieven. Als u via een van de websites van de Accor-groep een kamer hebt geboekt in een van de Accor en u (binnen 24 uur) een exact gelijk aanbod vindt op een andere site, voor hetzelfde hotel, een lagere prijs en met dezelfde verkoopvoorwaarden, bieden wij u dat voordeligere tarief ook aan, plus een extra korting van 25%.
Klik hier voor meer informatie.
U kunt per reservering maximaal 3 kamers in hetzelfde hotel en op dezelfde data boeken.
Voor een reservering van 4 tot 6 kamers moet u 2 reserveringen maken via het tabblad 'UW KLANTEN'.
Voor een reservering van 8 of meer kamers moet u reserveren via het tabblad 'UW GROEPEN'.
Wanneer u een privéverblijf voor het STAR-tarief boekt ('UW PRIVÉVERBLIJVEN'), kunt u maximaal 2 kamers reserveren.
U moet de reservering eerst annuleren en vervolgens opnieuw een kamer reserveren. Controleer goed of er nog kamers beschikbaar zijn voordat u een reservering annuleert.
Klik hier om uw reservering te annuleren/wijzigen.
De tariefsvoorwaarden bepalen of een creditcard wel of niet verplicht is tijdens de reservering.
Ja, er wordt automatisch een bevestiging met een reserveringsnummer naar het e-mailadres gestuurd dat u tijdens de reservering hebt opgegeven.
Ja, u kunt de reservering vastleggen met de creditcard van het bureau/de klant.
Als u reserveert voor een tarief waarvoor geen speciale beperkende verkoopvoorwaarden gelden, kunt u niet vooruitbetalen.
Als u toch vooruit wilt betalen, moet u de gegevens van uw creditcard naar het betreffende hotel faxen of zelf met het hotel contact opnemen.
De ledenkorting is een speciaal tarief dat uitsluitend aan leden van het loyaliteitsprogramma wordt aangeboden op de websites van de Accor-groep. Dus al uw klanten met een ALL-kaart kunnen ervan profiteren.
Met de ledenkorting krijgt u de beste tarieven, plus met een extra korting van maximaal 25%, afhankelijk van het land en het merk van het hotel waar u boekt.
Over deze prijs kan commissie worden geheven.
Voorwaarden van de aanbieding.
1. Ga in de browser naar de site travelpros.accor.com en selecteer het tabblad Individuele Boekingen.
2. Voer het 16-cijferige nummer van de ALL-loyaliteitskaart van uw klant in
3. Klik op Zoeken.
4. Wanneer de ledenkorting beschikbaar is, verschijnt automatisch "ledenkorting" in de resultatenlijst.
U kunt een groepsboeking doen vanaf 8 kamers voor minimaal 15 personen.
Nee, deze service is alleen bedoeld voor reisprofessionals (reisbureaus, touringcarbedrijven, touroperators en dergelijke) voor hun incidentele groepen.
Voor ieder persoonlijk verzoek kunt u direct met het hotel contact opnemen (u vindt de gegevens bij de beschrijving van het betreffende hotel).
Het is een nettotarief, er wordt geen commissie over berekend. Dit tarief geldt uitsluitend voor recreatieve verblijven.
Ja, dat kan voor alle hotels waarbij een prijs wordt genoemd. Selecteer het hotel van uw keuze om uw optie te nemen. U kunt in slechts 1 hotel tegelijk kamers blokkeren.
Het hotel zal binnen 24 uur weer contact met u opnemen voor het vervolg en de afronding van uw reservering.
U kunt maximaal 3 hotels selecteren voor een offerteaanvraag.
Het telefoonnummer staat in de bevestiging van de optie die u per e-mail hebt ontvangen.
Als het hotel deze service biedt, wordt het tarief van het diner online weergegeven.
Als het hotel deze service biedt, wordt het tarief daarvan online weergegeven.
U kunt tot 13 maanden van tevoren een hotel reserveren.
In de bevestiging die u per e-mail hebt gekregen wordt vermeld wanneer de optie afloopt.
De voorwaarden die op de site worden weergegeven zijn van toepassing.
Een groepsboeking wordt direct aan het betreffende hotel betaald conform de betalingsvoorwaarden die deel uitmaken van de online verkoopvoorwaarden.
Wanneer er een optie genomen is, moet elke wijziging of annulering met het betreffende hotel worden geregeld. Het groepstarief is gegarandeerd voor de oorspronkelijke optie.
Elke wijziging in de optie kan leiden tot een wijziging van het tarief.
Normaal gesproken hebt u uw toegangscodes ontvangen van uw Accor-contactpersoon. Als u de codes niet hebt ontvangen, vult u het aanvraagformulier op de pagina Special Travel Agent Rates (STAR) in.
Uw toegangscodes worden nog dezelfde dag automatisch naar u gestuurd.
De toegangscodes worden nog dezelfde dag automatisch naar u gemaild.

Ja, dat kan. Selecteer hiervoor het tabblad UW PRIVÉVERBLIJVEN. Vul op het reserveringsformulier de volgende gegevens in:

 • Uw IATA-/TIDS- of RT-code
 • Uw STAR-code
 • Het nummer van uw STAR-contract
 • Uw aankomst- en vertrekdata
 • Uw bestemming
De korting kan oplopen tot 30% van het laagste publiekstarief.
Nee, over dit tarief wordt geen commissie berekend want het tarief geldt uitsluitend voor privéreizen.
Klik op onze website op het tabblad UW PRIVÉVERBLIJVEN.
Voer uw STAR-codes in en kies de gewenste bestemming en data. De beschikbare STAR-tarieven worden duidelijk vermeld wanneer u klikt op ”Selecteren” van het geselecteerde hotel.
Deze tarieven gelden uitsluitend voor uw privéreizen.
Bij aankomst in het hotel moet u een bewijs van uw status tonen, bijvoorbeeld een IATA- of TIDS-kaart of een document met het briefhoofd van uw bedrijf of, voor houders van een RT-code, een loonstrook waarop staat dat u een reisprofessional bent (reisagent, touroperator, touringcarbedrijf).
U kunt per reservering maximaal 2 kamers reserveren (alleen echtgenoten en kinderen).
Als u binnen 24 uur na uw reservering bij een hotel van de Accor-groep via een van de Accor-websites op een andere website een gelijkwaardige aanbieding vindt voor hetzelfde hotel maar voor een lager tarief (exclusief toeristenbelasting maar inclusief reserveringskosten), bieden we u dit tarief plus een extra korting van 25%.
1 - U reserveert een hotel van de Accor-groep via een van onze websites voor het beste beschikbare tarief. U krijgt vervolgens ter bevestiging een reserveringsnummer.

2 - Als u binnen 24 uur op een andere website een lager tarief vindt voor hetzelfde aanbod (zelfde hotel, zelfde data, zelfde soort kamer, zelfde verkoopvoorwaarden enz.), vult u het online formulier op onze site in en sluit u de verplichte bewijsstukken bij om een beroep te doen op de beste-prijsgarantie.

3 - Als wij de geleverde informatie hebben gecontroleerd en bevestigd, passen wij een extra korting van 25% toe op het laagste geconstateerde tarief.

4 - U profiteert volledig van uw verblijf voor het beste gegarandeerde tarief voor uw kamer.
De beste-prijsgarantie geldt voor reserveringen in een hotel van de merken Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Novotel Suites, Mercure, Adagio, ibis, ibis Styles, ibis budget en Orbis via een van de sites van Accor: all.accor.com, sofitel.accor.com, pullman.accor.com, novotel.accor.com, mercure.accor.com, www.adagio-city.com, ibis.accor.com, www.orbis.pl via de mobiele versie ervan of via de mobiele ALL Accor-app en nadat er een bevestigingsnummer is gestuurd tijdens de bevestiging van de reservering.

Wanneer u een beroep wilt doen op de beste-prijsgarantie, moet u het online aanvraagformulier invullen op een van de hierboven genoemde sites.

De beste-prijsgarantie geldt alleen voor kamerreserveringen in de hotels van Sofitel, Pullman, Grand Mercure, The Sebel, Novotel, Novotel Suites, Mercure, Adagio, Adagio Access, ibis, ibis Styles, ibis budget, HotelF1 en Orbis, met uitzondering van arrangementen/pakketten (met diensten die in het hotel worden geboden, vervoersdiensten of andere diensten gekoppeld aan de kamerreservering).

De tarieven waarop de beste-prijsgarantie van toepassing is, moeten toegankelijk zijn voor het publiek en beschikbaar zijn voor reserveringen, met uitzondering van:

 • tarieven voor groepen
 • tarieven voor bedrijven
 • tarieven voor organisatoren van seminars en vergaderingen
 • specifieke promotionele aanbiedingen die recht geven op een extra korting na de reservering (bijvoorbeeld promotiecodes die na inschrijving op een nieuwsbrief worden gegeven)
 • tarieven voor houders van een Business Plus-abonnementskaart, de ibis BUSINESS-kaart en een Accor Advantage Plus-kaart
 • tarieven voor partners van Accor en hun medewerkers
 • tarieven voor medewerkers van Accor
 • tarieven die worden aangeboden door veilingsites zoals Hotwire en Priceline die de naam of de locatie van het hotel pas bekendmaken als geboekt is.

Bovendien kunt u geen beroep op de garantie doen als u de gepubliceerde tarieven met ALL Rewards-hotelcheques hebt verlaagd.

De beste-prijsgarantie geldt niet voor websites die werken met een lidmaatschap, online lidmaatschappen of programma's waarbij de gebruiker een wachtwoord of id moet invullen om hoteltarieven en beschikbaarheid van kamers te bekijken. Dit omvat alle lidmaatschappen of alle programma's waarin het lidmaatschap niet automatisch is en (i) sites waarvoor consumenten zich moeten registreren om lid te worden, (ii) elke online of mobiele interface die wordt gebruikt door leden en die beschermd is met een wachtwoord en (iii) waarvoor consumenten een klantprofiel moeten hebben aangemaakt.

De beste-prijsgarantie geldt voor hetzelfde type kamer als het type kamer dat is gereserveerd via een van de Accor-sites.
Het gelijkwaardige kamertype moet beschikbaar zijn en moet kunnen worden gereserveerd via een andere website op het moment dat de klantenservice van Accor de aanvraag controleert.
De beste-prijsgarantie geldt voor dezelfde verblijfsdata als de verblijfsdata die zijn gereserveerd via een van de Accor-sites.
Voor aanvragen met betrekking tot een reservering van 2 of meer opeenvolgende nachten (in hetzelfde hotel), geldt de beste-prijsgarantie voor de prijs per nacht en niet voor de totale prijs van het verblijf.
Als het op een andere website gevonden tarief in een andere valuta wordt weergegeven dan het gereserveerde tarief op de Accor-site, rekent de klantenservice het tarief om naar de valuta van het tarief dat op de Accor-site wordt geboden.
De wisselkoers wordt gebaseerd op de wisselkoers die werd gehanteerd op de Accor-website ten tijde van de oorspronkelijke reservering.

Na omrekening behoudt Accor zich het recht voor een aanvraag af te wijzen, met name als het verschil tussen de tarieven te wijten lijkt aan het feit dat beide sites een andere wisselkoers hanteren.
Prijsverschillen door schommelingen, afrondingen of verschillende wisselkoersen van de valuta tellen niet mee voor de beste-prijsgarantie.

Voor toepassing van de beste-prijsgarantie moeten de verkoopvoorwaarden die gelden voor het tarief op de andere website gelijk zijn aan de verkoopvoorwaarden voor het tarief van de reservering op een site van de Accor-groep.

Het gaat met name om:

 • de verplichting vooruit te betalen of een aanbetaling te doen
 • de annuleringsvoorwaarden
 • de wijzigingsvoorwaarden
U kunt het online aanvraagformulier weergeven op de websites van Accor. Vul alle verplichte velden van het online aanvraagformulier volledig in en de stuur de gevraagde bewijsstukken met het aanvraagformulier mee. Onvolledige of foutieve aanvragen, of aanvragen met onvolledige of slecht leesbare bewijsstukken worden niet in behandeling genomen.

U kunt binnen 24 uur na de reservering via een Accor-website, waarbij de tijd van de reservering als bewijs geldt, en minimaal 72 uur voor de voorziene aankomst in het hotel een aanvraag indienen. Als de reservering minder dan 72 uur voor de aankomst is gedaan, geldt de beste-prijsgarantie niet.
Als na controle door de klantenservice blijkt dat uw aanvraag aan alle voorwaarden voldoet, wordt de beste-prijsgarantie toegekend. U krijgt dan van de klantenservice een e-mail met het bevestigingsnummer van uw reservering en het nieuwe tarief dat voor uw reservering geldt.
Wanneer voor uw reservering vooruitbetaling vereist was, zal het hotel het prijsverschil crediteren op de creditcard waarmee de oorspronkelijke online reservering is betaald.

Als de aanvraag niet voldoet aan de voorwaarden voor de beste-prijsgarantie, laat de klantenservice u per e-mail weten dat de garantie niet van toepassing is.

Als u de reservering die u via een Accor-site hebt gedaan wilt annuleren, gelden de annuleringsvoorwaarden die worden vermeld in de verkoopvoorwaarden op de site.
Bij uw vertrek uit het hotel wordt het tarief dat de klantenservice heeft bevestigd in rekening gebracht, plus de kosten voor eventuele overige diensten die niet bij de reservering hoorden (restaurant, bar enz.).
Wanneer u bij de reservering hebt vooruitbetaald, worden alleen de eventuele extra diensten (restaurant, bar enz.) bij uw vertrek uit het hotel in rekening gebracht.
Accor wijst alle verantwoordelijkheid af met betrekking tot kosten die kunnen voortvloeien uit de annulering van een reservering voor alle boekingen via andere websites dan die van de Accor-groep.
Accor behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving en op elk gewenst moment de beste-prijsgarantie en de voorwaarden hiervan aan te passen of de garantie te beëindigen.
Als u geen IATA-/CLIA-/TIDS-/TRUE-code hebt, kunt u een RT-code (interne Accor-code) aanvragen
om toegang te krijgen tot ons platform.
Klik hier om een inschrijfformulier weer te geven waarmee u uw RT-code kunt aanvragen.
Klik hier als u uw RT-code bent vergeten of als u uw gegevens wilt wijzigen (andere RT-code, nieuw IATA-nummer, nieuw adres...).
De International Air Transport Association (IATA) stuurt ons elke maand een lijst met wijzigingen. Als er fouten in uw gegevens staan, verzoeken we u contact op te nemen met de IATA en de nodige wijzigingen door te geven.
U kunt dat per e-mail aan ons doorgeven. Klik daarvoor hier.
Misschien is uw browser niet meer actueel. Probeer verbinding te maken met een andere browser (zoals Google Chrome of Mozilla). Klik hier om ons een e-mail te sturen als de fout hiermee niet is opgelost.
Klik hier om ons een e-mail te sturen als uw TRUE-code niet werkt.
Tijdens het reserveringsproces wordt aangegeven over welke tarieven commissie wordt berekend. Het bedrag van de commissie is gebaseerd op het nettobedrag van de overnachting (exclusief btw en alle lokale belastingen).
FASTCOM-hotels maken een betaling van uw commissie mogelijk binnen 30 tot 45 dagen nadat de klant heeft uitgecheckt.
Het bedrag van de commissie verschilt per merk en land waar het hotel staat (zie de details per merk en land).

Accor maakt gebruik van de diensten van Onyx CenterSource voor de uitbetaling van uw commissie.

De commissie wordt uitbetaald in de valuta van het land waar het bureau is gevestigd. De uitbetaling vindt als volgt plaats nadat de klant heeft uitgecheckt:

 • Per bankoverschrijving als u lid bent van de ‘Onyx CenterSource’
 • Per cheque als u geen lid bent van de ‘Onyx CenterSource’
Hotels die ‘FASTCOM’-gecertificeerd zijn, betalen binnen maximaal 30 tot 45 dagen nadat de klant heeft uitgecheckt de commissie uit voor alle reserveringen die zijn gedaan via de site travelpros.accor.com of via het GDS.

Momenteel zijn er 4.400 hotels met ‘FASTCOM’-certificering. U kunt de volledige lijst hier raadplegen.

In het zeldzame geval dat u uw commissie niet binnen 6 à 8 weken hebt ontvangen, kunt u een e-mail sturen naar fastcom.agencies@accor.com.
Let op: claims met betrekking tot verblijven van meer dan 12 maanden geleden worden niet in behandeling genomen.

Accor biedt een extra betalingsvoorziening voor commissie voor reisbureaus die weinig hotelreserveringen doen.
Momenteel krijgen sommige reisbureaus die geen lid van de Onyx CenterSource zijn hun commissie van Accor per internationale cheque, zonder dat daarvoor een minimumbedrag geldt. Dit kan leiden tot hoge inningskosten ten opzichte van soms zeer lage chequewaarden.

De Threshold-service (Engels voor ‘drempel’ of minimumbedrag) biedt een oplossing:

 • De bedragen van uw commissie worden wekelijks opgeteld tot een voorafbepaald drempelbedrag is bereikt.
 • Vervolgens stuurt Onyx CenterSource een cheque voor dat bedrag. Het bedrag van uw cheque wordt daarmee hoger, waardoor de inningskosten relatief lager zijn en u minder administratieve rompslomp hebt.
Deze service is ontwikkeld voor reisbureaus die niet zijn aangesloten bij de ‘Onyx CenterSource’, die hun commissie per cheque ontvangen en die met hoge inningskosten te maken hebben. De service is niet bedoeld voor reisbureaus die zijn aangesloten bij Onyx CenterSource en hun commissie per bankoverschrijving ontvangen.
De bedragen worden berekend voor alle valuta die door Onyx CenterSource worden gebruikt, aan de hand van twee factoren: de gemiddelde commissiebedragen die wekelijks door Onyx CenterSource worden betaald aan niet-aangesloten bureaus en de gemiddelde inningskosten voor internationale cheques.
De minimumbedragen worden bepaald per valuta.
Nee, de bedragen worden bepaald volgens de maatstaven voor de valuta van betaling. Als het minimumbedrag te hoog is, kunt u bij wijze van uitzondering Onyx CenterSource vragen uw commissie uit te betalen voordat de drempel bereikt is. Neem daarvoor contact op met Accorhospitality@Onyxpayments.com.
Deze service is gratis en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

U kunt zich gratis, zonder verdere verplichtingen, inschrijven. Stuur een (in het Engels opgestelde) e-mail met uw verzoek naar Onyx CenterSource Accorhospitality@Onyxpayments.com. Vermeld de volgende informatie:

 • IATA-code (of een andere id-code, zoals een TRUE-, CLIA- of RT-code)
 • Naam van het bureau
 • Volledige gegevens van het bureau
 • E-mailadres

Niet-ingeschreven bureaus blijven wekelijks hun betaling per cheque ontvangen, ook als de commissie lager dan het minimumbedrag is.

De service wordt enkele dagen nadat uw aanvraag is ontvangen geactiveerd. Daarna loopt de service voor onbeperkte tijd door tot u de service weer opzegt.
Wanneer u stopt met uw bedrijf of als u door uw activiteiten met de hotels van de Accor-groep niet het vastgestelde minimumbedrag bereikt, kunt u bij wijze van uitzondering Onyx CenterSource vragen uw commissie uit te betalen voordat de drempel bereikt is.
Neem dan met een (in het Engels opgestelde) e-mail contact op met Onyx CenterSource (Accorhospitality@Onyxpayments.com.
U kunt de service eenvoudig per e-mail opzeggen. Stuur hiervoor een (in het Engels opgestelde) e-mail met uw verzoek naar Onyx CenterSource (Accorhospitality@Onyxpayments.com).
Hebt u geen antwoord op uw vraag gevonden? Neem dan met een (in het Engels opgestelde) e-mail contact op met Onyx CenterSource (Accorhospitality@Onyxpayments.com).
Toolbox
Fotobibliotheek Veelgestelde vragen Contact